Lean Operations Management

Καταληκτική Ημερομηνία Εγγραφών: 12 Μαρτίου 2018

Ημερομηνίες Εκπαίδευσης: 19 & 20 Μαρτίου 2018

Ώρες Εκπαίδευσης: 08:30 - 17:00

Χώρος Κατάρτισης: CIIM Λευκωσίας ( Χάρτης )

Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνικά


Περιγραφή Προγράμματος

Η μεθοδολογία Lean εστιάζει στη Δια-τμηματική Επικοινωνία, παρακολούθηση και βελτίωση των Επιχειρησιακών Διαδικασιών με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού / επιχείρησης με λιγότερο κόστος.

Οι έννοιες όπως ταχύτητα στην αγορά, εξυπηρέτηση του πελάτη και ανταγωνιστικότητα αποκτούν ένα απτό πλαίσιο εντός μίας κουλτούρας NO BLAME, PDCA και Συνεχής Βελτίωσης.

Τίποτα δεν μπορεί ουσιαστικά να επιλυθεί αν δεν οπτικοποιηθεί ώστε να αποκωδικοποιηθούν πλήρως και να μετρηθούν τόσο τα αίτια και οι απώλειες όσο και οι πόροι που θα απαιτηθούν προς τη νέα κατάσταση.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενσωματώνει μία τεχνοκρατική προσέγγιση, δίνοντας στους συμμετέχοντες δοκιμασμένα για την αποτελεσματικότητά τους εργαλεία επίλυσης προβλημάτων, μεθόδους ποιοτικής εργασίας (get it right first time) και οργάνωσης του εργασιακού περιβάλλοντος από τη φιλοσοφία Lean Management.


Στόχοι και Αποτελέσματα Εκπαίδευσης

 • Οι βασικοί άξονες της μεθοδολογίας lean είναι η συνεχής βελτίωση της λειτουργικής οργάνωσης (για τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων όπως ποιότητα και ταχύτητα στην αγορά), η συνεχής εστίαση στη μείωση του κόστους, η πελατοκεντρική προσέγγιση (για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που εκτιμώνται και προτιμώνται από τον πελάτη) και η ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στην ταυτοποίηση και εκμηδένιση επαναλαμβανόμενων προβλημάτων τα οποία δημιουργούν και αυξάνουν το εργασιακό άγχος.
 • Το προτεινόμενο εκπαιδευτικό πρόγραμμα περιέχει ελάχιστη θεωρία ενώ οι συμμετέχοντες θα εργαστούν σε θέματα / έργα και προβλήματα των οποίων μία νέα προσέγγιση διαχείρισης, θα ωφελήσει σε ατομικό, ομαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο.

Περιγραφή Υποψηφίων για Συμμετοχή

Oμάδες εντός ενός ενιαίου τμήματος, oμάδες matrix αλλά και για μεμονωμένα άτομα με διοικητικές ή μη θέσεις αλλά με ρόλο που αντανακλά την εισαγωγή αλλαγών ή το συντονισμό έργων με δια-τμηματική ροή εργασιών.


Ενότητες Κατάρτισης

 • Βασικές Αρχές Lean Management
 • Lean Leadership και Επίλυση Προβλημάτων
  • Βασική Ορολογία, Σύντομο ιστορικό και Βασικές πρακτικές lean management
  • Ταυτοποίηση, Ανάλυση και Επίλυση προβλημάτων
  • Lean Leadership, Ομαδικότητα και Συνεργασία
 • Ασκήσεις
  • Οι συμμετέχοντες θα εξασκηθούν σε μία σειρά θεμάτων που θα δοθούν από τους συμβούλους για εξάσκηση αλλά θα πρέπει να αναλύσουν και δικά τους θέματα
 • Χαρτογράφηση διαδικασιών και αποτύπωση θεμάτων
 • 5S
  • Μεθοδολογία οργάνωσης 5S, πλάνο βελτιώσεων Α3 και τεχνικές αποφυγής προβλημάτων
 • Επίλυση σύνθετων προβλημάτων
  • Ανάλυση σύνθετων θεμάτων και κριτήρια επίλυσης προβλημάτων
 • Τυποποίηση Εργασιών
  • Πλάνο βέλτιστων πρακτικών
 • Ασκήσεις
  • Το εργαστήριο αυτό περιλαμβάνει περιπτωσιολογικές μελέτες και ασκήσεις με κύριο άξονα την εξάσκηση των στελεχών σε τεχνικές που αφορούν στη σωστή και αντικειμενική ανάλυση, αποτύπωση και περιγραφή των προβλημάτων που δημιουργούνται σε κάθε διαδικασία και δραστηριότητα βάσει της Διοικητικής φιλοσοφίας Lean που αποθαρρύνει την κριτική ή τιμωρητική διάθεση, ενθαρρύνοντας αντιθέτως την ομαδικότητα για μία γρήγορη και ανταγωνιστική ανταπόκριση.

Εκπαιδευτές

Anastasia Marinopoulou
Αναστασία Μαρινοπούλου 
Ειδική σύμβουλος Lean  Management, διαχείρισης αλλαγών, στρατηγικού μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Πλήρες βιογραφικό

Βιογραφικό Εκπαιδεύτριας

Πρώτο πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (London South Bank University), MBA στη Στρατηγική Σχεδίαση (London South Bank University) και πιστοποιήσεις στην ανάπτυξη ατόμων και ομάδων (MBTI & Belbin). Έχει συμμετάσχει σε διάφορα έργα διαχείρισης αλλαγών σε Ελλάδα, Αγγλία, Τουρκία και Αίγυπτο όπως και σε έργα αναδιάρθρωσης Lean με ιδιαίτερη εμπειρία σε Lean HR, Lean Μάρκετινγκ και Πωλήσεις. 

Στα τελευταία της έργα lean περιλαμβάνονται τα κτήματα Clinton Estates, το τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Πανεπιστημίου London South Bank University και τα προγράμματα NoWaste® σε συνεργασία με την εταιρεία Greenfile Developments Ltd στον τομέα των οικοδομικών κατασκευών, τμήματα του Τραπεζικού Ινστιτούτου της Αιγύπτου όπως και το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης Lean στην Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Οι συμμετέχοντες από διακεκριμένες επιχειρήσεις σχεδίασαν και υλοποίησαν σημαντικές αλλαγές με ιδιαίτερα οικονομικά οφέλη για τις εταιρείες τους.

Διδάσκει ως επισκέπτρια εισηγήτρια Στρατηγική, Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακή Ηθική στην Αγγλία (London South Bank University) και συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια (Ρωσία, Τουρκία) ως ομιλήτρια και master class Lean trainer σε ειδικό κοινό.

 

Thomas Poutas
Θωμάς Πούτας
Σύμβουλος Στρατηγικής και Επιχειρησιακής Αρχιτεκτονικής με ειδίκευση στη γεωγραφική περιοχή CEEMEA

Πλήρες βιογραφικό

Βιογραφικό Εκπαιδευτή

Ενεργό μέλος των Γερμανικών Συνδέσμων για Project Management (GPM), Business Coaching and Training (DVCT).
 
Μέλος του Ευρωπαικού Συνδέσμου για Κοινωνικές Προσωμοιώσεις (ESSA) καθώς και άλλων Διεθνών Δικτύων για Business Consulting.
 

Συμμετέχει σε διεθνή έργα BPM/Lean/Change Management χρησιμοποιώντας τεχνικές Balanced Scorecard (BSC), Business Process Management (BPM) και Cluster Management.

Με MSc. στη Βιομηχανική Κοινωνιολογία και την Πολιτική Οικονομία, η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει θέσεις ως Διοικητικό στέλεχος και Εξωτερικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε Γερμανία, CEEMEA και Κίνα.

Έχει διδάξει περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες σε: Διαχείριση Αλλαγών, Διαχείριση Έργου, Διαχείριση Επιχειρησιακών Διαδικασιών, Balanced Scorecard, Ηγεσία και Συνεργασία, LEAN-TQM-KAIZEN, Διαχείριση Πωλήσεων, Διαχείριση Χρόνου, Διαχείριση κρίσεων, Διαπραγματεύσεις, Εθνικές Κουλτούρες, Διαφορετικότητα και Επικοινωνία, Πρόσληψη ΑΔ & Διαχείριση Εξεταστικών κέντρων και Προσωπική Ανάπτυξη.

 


Κόστος Προγράμματος

Ανα Συμμετέχοντα: €380

Το κόστος του προγράμματος δεν περιλαμβάνει ΦΠΑ λόγω του μη-κερδοσκοπικού χαρακτήρα του CIIM. Η χρέωση παρακολούθησης περιλαμβάνει διδασκαλία, εκπαιδευτικό υλικό, γεύμα, καφέ και συνοδευτικά.


Εγγραφή

Για να εγγραφείτε στο πρόγραμμα, παρακαλώ πατήστε τον πιο κάτω σύνδεσμο.

Εγγραφή

Join our Mailing List!


Name:*
Occupation:*
Company:
Direct Number:
E-mail:*

Contact us

aiqz5yXkT

Local: 77772446
International: +35722462246

jcxEraGgi execedu@ciim.ac.cy