Lean Academy

Lean Accountability

Σύνοψη

Το Lean Academy του CIIM αποτελεί την πρώτη και ολοκληρωμένη προσφορά μίας σειράς εκπαιδευτικών προγραμμάτων Lean Management για όλους τους κλάδους και για όλα τα στελέχη που επιθυμούν να συμβάλλουν με ουσιαστικό τρόπο στην ανάπτυξη των επιχειρήσεών τους. Τα προγράμματα εξοικειώνουν τους συμμετέχοντες με δοκιμασμένα για την αποτελεσματικότητά τους εργαλεία επίλυσης προβλημάτων, μεθόδους ποιοτικής εργασίας (get it right first time), διατμηματικής επικοινωνίας και αναδιοργάνωσης του εργασιακού περιβάλλοντος με περιπτωσιολογικές μελέτες και ασκήσεις από το εργασιακό περιβάλλον των συμμετεχόντων.

Το πρόγραμμα αποτελεί ένα καθρέφτισμα των αναγκών των επιχειρήσεων σε ένα άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον καθώς οι βασικοί άξονες της μεθοδολογίας lean είναι η συνεχής βελτίωση της λειτουργικής οργάνωσης (για τη δημιουργία ανταγωνιστικών πλεονεκτημάτων όπως ποιότητα και ταχύτητα στην αγορά), η συνεχής εστίαση στη μείωση του κόστους, η πελατοκεντρική προσέγγιση (για την ανάπτυξη προϊόντων και υπηρεσιών που εκτιμώνται και προτιμώνται από τον πελάτη) και η ανάπτυξη του Ανθρώπινου Δυναμικού στην ταυτοποίηση και εκμηδένιση επαναλαμβανόμενων προβλημάτων τα οποία δημιουργούν και αυξάνουν το εργασιακό άγχος.

Οι συμμετέχοντες θα εκτιμήσουν το γεγονός ότι το πρόγραμμα επικεντρώνεται σε θέματα πρακτικού ενδιαφέροντος. Αναμένουμε τη σχεδίαση και υλοποίηση έργων βελτίωσης (ως μέρος του προγράμματος) από τους συμμετέχοντες, των οποίων η νέα προσέγγιση διαχείρισης Lean, θα ωφελήσει σε ατομικό, ομαδικό και επιχειρησιακό επίπεδο, δημιουργώντας νέα παραδείγματα βέλτιστων πρακτικών διοίκησης, ηγεσίας και επαγγελματικής ανάπτυξης.


Χρονοδιάγραμμα προγράμματος

Ημερομηνία / Ώρα: Θα ανακοινωθεί σύντομα
Συνολική διάρκεια εκπαίδευσης: Θα ανακοινωθεί σύντομα
Γλώσσα διδασκαλίας: Ελληνική
Χώρος:
Θα ανακοινωθεί σύντομα
Κόστος: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Σας ενδιαφέρει το πρόγραμμα;
Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.
Ονοματεπώνυμο:*
E-mail:*
Τηλέφωνο:*
Θέση εργασίας:*

Θέλετε να μας μιλήσετε;
Τηλεφωνήστε μας στο (+357) 22 46 22 46 ή στείλτε μας email στη διεύθυνση execedu@ciim.ac.cy

Θεματικές ενότητες Lean Academy

- Βασικές Αρχές Lean Management
- Lean Leadership
- Επίλυση προβλημάτων
 
- Χαρτογράφηση διαδικασιών
- 5S
- Επίλυση σύνθετων προβλημάτων
- Τυποποίηση εργασιών

 


Σε ποιους απευθύνεται

Το Lean Academy είναι Ιδανικό για: ομάδες εντός ενός ενιαίου τμήματος, ομάδες matrix, μεμονωμένα άτομα με διοικητικές θέσεις ή μη, αρκεί να κατέχουν ρόλο που αντανακλά την εισαγωγή αλλαγών ή το συντονισμό έργων με δια-τμηματική ροή εργασιών. Το πρόγραμμα ενδείκνυται για συμμετέχοντες που κατέχουν εργασιακές θέσεις ως ακολούθως: 

 • Operations Managers
 • Supply Chain Managers
 • Logistics Managers
 • Department Managers
 • General Managers
 • Plant Managers
 • Office Managers

Εκπαιδευτές

Thomas Poutas
Αναστασία Μαρινοπούλου

Ειδική σύμβουλος Lean  Management, διαχείρισης αλλαγών, στρατηγικού μάρκετινγκ και πωλήσεων.

Πλήρες βιογραφικό

Βιογραφικό Εκπαιδεύτριας

Πρώτο πτυχίο στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (London South Bank University), MBA στη Στρατηγική Σχεδίαση (London South Bank University) και πιστοποιήσεις στην ανάπτυξη ατόμων και ομάδων (MBTI & Belbin). Έχει συμμετάσχει σε διάφορα έργα διαχείρισης αλλαγών σε Ελλάδα, Αγγλία, Τουρκία και Αίγυπτο όπως και σε έργα αναδιάρθρωσης Lean με ιδιαίτερη εμπειρία σε Lean HR, Lean Μάρκετινγκ και Πωλήσεις. 

Στα τελευταία της έργα lean περιλαμβάνονται τα κτήματα Clinton Estates, το τμήμα Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού του Πανεπιστημίου London South Bank University και τα προγράμματα NoWaste® σε συνεργασία με την εταιρεία Greenfile Developments Ltd στον τομέα των οικοδομικών κατασκευών, τμήματα του Τραπεζικού Ινστιτούτου της Αιγύπτου όπως και το πρώτο ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης Lean στην Ελλάδα όπου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία.

Οι συμμετέχοντες από διακεκριμένες επιχειρήσεις σχεδίασαν και υλοποίησαν σημαντικές αλλαγές με ιδιαίτερα οικονομικά οφέλη για τις εταιρείες τους.
Διδάσκει ως επισκέπτρια εισηγήτρια Στρατηγική, Μάρκετινγκ και Επιχειρησιακή Ηθική στην Αγγλία (London South Bank University) και συμμετάσχει σε διεθνή συνέδρια (Ρωσία, Τουρκία) ως ομιλήτρια και master class Lean trainer σε ειδικό κοινό.

 

Thomas Poutas
Θωμάς Πούτας

Ενεργό μέλος των Γερμανικών Συνδέσμων για Project Management (GPM), Business Coaching and Training (DVCT).

Πλήρες βιογραφικό

Βιογραφικό Εκπαιδευτή

Ενεργό μέλος των Γερμανικών Συνδέσμων για Project Management (GPM), Business Coaching and Training (DVCT).
Με MSc. στη Βιομηχανική Κοινωνιολογία και την Πολιτική Οικονομία, η επαγγελματική του εμπειρία περιλαμβάνει θέσεις ως Διοικητικό στέλεχος και Εξωτερικός Σύμβουλος Επιχειρήσεων σε Γερμανία, CEEMEA και Κίνα.
Έχει διδάξει περισσότερους από 3.000 συμμετέχοντες σε: Διαχείριση Αλλαγών, Διαχείριση Έργου, Balanced Scorecard, Ηγεσία και Συνεργασία, LEAN-TQM-KAIZEN, Διαχείριση Πωλήσεων, Διαχείριση Χρόνου, Διαχείριση κρίσεων, Πρόσληψη ΑΔ & Διαχείριση Εξεταστικών κέντρων.

 


Εκπαιδευτικό αποτέλεσμα

 • Δημιουργία καλύτερου και αποτελεσματικότερου εργασιακού περιβάλλοντος
 • Ανάπτυξη δεξιοτήτων που σχετίζονται με το Lean Management
 • Βελτίωση της λειτουργικής οργάνωσης
 • Εστίαση στη μείωση του κόστους
 • Αύξηση παραγωγικότητας
 • Ταυτοποίηση και εκμηδένιση επαναλαμβανόμενων προβλημάτων στο χώρο εργασίας.