Family Business Academy

Family Business Academy

Εξειδικευμένα Σεμινάρια «Οικογενειακή Επιχείρηση και Επιχειρηματικότητα»
(Family Business and Entrepreneurship Course)

Σύνοψη

Το CIIM – Cyprus International Institute of Management δημιούργησε εξειδικευμένα σεμινάρια για τις οικογενειακές επιχειρήσεις με θέμα «Οικογενειακή Επιχείρηση και Επιχειρηματικότητα» με σκοπό την κατανόηση των μοναδικών χαρακτηριστικών, τις προκλήσεις που έχουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις αλλά και τις δυνατότητες που έχουν για εξέλιξη της επιχείρησης.

Οι συμμετέχοντες θα έρθουν αντιμέτωποι με παραδοσιακά θέματα που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές σχέσεις όπως: τη νοοτροπία μιας οικογένειας και τον τρόπο επικοινωνίας, την επαφή γονέα και παιδιού, τα αδέλφια και τον ανταγωνισμό μεταξύ τους επίσης θα αναλυθούν και θέματα όπως του φύλου, της ηθικής, της αλλαγής και της σύγκρουσης.


Σκοπός

Ο σκοπός του σεμιναρίου είναι να παρέχει ιδέες και λύσεις στα προβλήματα ή ευκαιρίες που αντιμετωπίζουν οι οικογενειακές επιχειρήσεις για τη μέγιστη σταθερότητα μέσα στην εταιρεία.

Τα οφέλη του προγράμματος για του συμμετέχοντες είναι τα ακόλουθα:

 • Η ανάπτυξη δραστικού πλάνου για καριέρα, ανάπτυξη ταλέντων και οικογενειακών συνεδριάσεων και συμφωνιών.
 • Απόκτηση διορατικότητας των ψυχολογικών δυναμικών της οικογενειακής ηγεσίας, της επιχειρηματικής διαχείρισης και της οικογενειακής και εταιρικής διακυβέρνησης. 
 • Μάθηση για την διαχείριση των συγκρούσεων, της περίπλοκης οικογενειακής δομής, της ποικιλίας προσωπικοτήτων και δύσκολων σχέσεων.
 • Ενίσχυση των «εργαλείων» της εταιρείας προκειμένου να επιτευχθεί η βιωσιμότητα.

Στόχοι

 • Καθορισμός των στόχων
 • Επιχειρηματικές στρατηγικές
 • Εταιρική όψη
 • Συστήματα εταιρικής διακυβέρνησης και ελέγχου
 • Επιτυχία
 • Επαγγελματισμός
 • Ηγεσία
 • Οργανωτική συμπεριφορά

Μέσα από το πρόγραμμα, οι συμμετέχοντες θα μπορέσουν να εξελίξουν τις απαιτούμενες ικανότητες αλλά και την εφαρμογή τους για την επιτυχημένη διαχείριση της Οικογενειακής Επιχείρησης. Θα κατανοήσουν τις ιδιαιτερότητες που υπάρχουν σε μια Οικογενειακή Επιχείρηση, όπως είναι η σχέση μεταξύ της οικογένειας και όροι ιδιοκτησίας. Επίσης, οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν μοντέρνα εργαλεία για την διαχείριση μιας οικογενειακής εταιρείας, για το εταιρικό περιβάλλον αλλά και για τη διαχείριση έργου στην εταιρεία.


Πρόγραμμα

Ημερομηνία / Ώρα: Θα ανακοινωθεί σύντομα
Συνολική διάρκεια: Θα ανακοινωθεί σύντομα
Χώρος διεξαγωγής: Θα ανακοινωθεί σύντομα
Κόστος: Θα ανακοινωθεί σύντομα

Σας ενδιαφέρει το πρόγραμμα;
Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και θα επικοινωνήσουμε εμείς μαζί σας.
Ονοματεπώνυμο:*
E-mail:*
Τηλέφωνο:*
Θέση εργασίας:*

Θέλετε να μας μιλήσετε;
Τηλεφωνήστε μας στο (+357) 22 46 22 46 ή στείλτε μας email στη διεύθυνση execedu@ciim.ac.cy

Εκπαιδευτής

Yiannis Pollalis
Δρ Γιάννης Πολλάλης Πλήρες βιογραφικό )

Διδάκτορας (Ph.D.) του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του University of Pittsburgh-Business School (Pennsylvania, USA) με ειδίκευση στην Στρατηγική Επιχειρήσεων & στα Πληροφοριακά Συστήματα Διοίκησης  (υπότροφος του Ιδρύματος “Α.Σ. Ωνάσης” και του Προγράμματος NATO ‘’Science & Research Fellowships”).  Πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Πειραιώς (Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης) και κάτοχος ΜΒΑ του University of Scranton-Graduate School of Management (Pennsylvania, USA) με ειδίκευση στα Χρηματοοικονομικά και στη Διοίκηση Παραγωγής.

Βιογραφικό Εκπαιδευτή

Στην Ελληνική αγορά έχει διατελέσει πρόεδρος πολλών επιτροπών ανάπτυξης συστημάτων πληροφορικής και ειδικός τεχνικός σύμβουλος σε πολλά έργα δημοσίων οργανισμών σε θέματα επιχειρησιακού και στρατηγικού σχεδιασμού και ανασχεδιασμού διαδικασιών (BPR). Έχει προσφέρει συμβουλευτικές υπηρεσίες στη Στρατηγική, Οργάνωση, στο Μάρκετινγκ, στη Διοίκηση Ανθρώπινου Δυναμικού και στη Διοίκηση Αλλαγών για μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και οργανισμών μεταξύ των οποίων: Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα-ΕΑΣ, Κοινωνία της Πληροφορίας, Υπουργείο Ανάπτυξης, ΕΛΤΑ, ΟΠΕ, ΙΓΜΕ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΟΤΕ, ΓΓΕΤ, ΕΕΤΤ, ΟΣΕ κ.ά. Επίσης, είναι σύμβουλος πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων σε θέματα Ηγεσίας & Ανάπτυξης Προσωπικού, Ανάπτυξης Οράματος & Εταιρικής Ταυτότητας, Σχεδίων Μάρκετινγκ, Σχεδίων Στρατηγικής Χρήσης Συστημάτων Πληροφορικής, Ανάπτυξης Συστημάτων Απόδοσης Προσωπικού & Ανάπτυξης Προσωπικού, Συστημάτων Μέτρησης Αποδοτικότητας (Performance Management & Measurement Systems) και Συστημάτων Παρακολούθησης και Αξιολόγησης Υλοποίησης Στόχων Στρατηγικής -Balanced Scorecard Systems.

Εκπαιδευτής μεσαίων και ανωτάτων στελεχών μεγάλου αριθμού Ελληνικών και Πολυεθνικών επιχειρήσεων μεταξύ των οποίων (προγράμματα ανάπτυξης στελεχών): Dixons’ South Europe Group (Κωτσόβολος ΑΕ), IASO General Hospital, Σύνδεσμος Ελληνικών Κλινικών, L’Oreal Hellas, Altec Telecoms Group, Hermes Group-Cyprus, Ψημίτης ΑΕ, Interamerican Insurance Group, Χρυσός Οδηγός ΑΕ, Oriflame Hellas, Σύλλογος Φαρμακοποιών, Εθνική Τράπεζα Ελλάδος, , Ελληνική Τράπεζα, Μύθος Ζυθοποιία ΑΕ, ING Insurance Group. Έχει προσκληθεί ως ομιλητής από το 2001 περισσότερες από 100 φορές σε επιστημονικά και επαγγελματικά συνέδρια, επίσημες διοργανώσεις και σε εκπαιδευτικές εκδηλώσεις οργανισμών όπως Πανεπιστήμια, Λύκεια, Δήμοι, Κοινωνικές Οργανώσεις, ΑΕΙ, Επιμελητήρια, κλπ.

 


 

Join our Mailing List!


Name:*
Occupation:*
Company:
Direct Number:
E-mail:*

Contact us

aiqz5yXkT

Local: 77772446
International: +35722462246

jcxEraGgi execedu@ciim.ac.cy